Dette er South Beach dietten.

Over fem millioner amerikanere raser nå ned i vekt med South Beach dietten ? en slankekur basert på en liste over snille og slemme karbohydrater utviklet av en lege i Florida. 


Mannen bak dietten USA sverger til for tiden er hjertespesialisten Arthur Agatston, som er direktør ved Mount Sinai Medical Center i Florida. 
Dietten ligner litt på Fedon Lindbergs diett, og velger på samme måte mat med "snille" karbohydrater fra en liste over matvarer sortert etter glykemisk indeks. 

Agatston utviklet South Beach-dietten til pasientene sine som han så ikke klarte å gå ned i vekt. 

Dietten inneholder normale porsjoner av kjøtt, fjærkre og fisk, i tillegg til egg, nøtter, ost og en del grønnsaker, men slankerne må unngå mat som inneholder ?slemme? karbohydrater ? som finmalt hvetemel, hvitt sukker og bakte poteter. 

?The South Beach Diet? ble virkelig populær da tidligere president Bill Clinton på en pressekonferanse for AIDS-arbeidet han holder på med ble bedt om å kommentere vekt-tapet sitt på 20 kilo. Han takket ølstopp, sin tyske trener og South Beach-dietten. 

Clinton, som var kjent for sine junk-food-vaner og ble kalt ?Bubba? da han var president, sa at man kan gå ned mellom tre og seks kilo de første to ukene av dietten ? og dermed gikk boken til topps på bestselgerlistene. Nå har den solgt over 5 millioner eksemplarer i USA. 

Agatston sier at man med denne dietten ikke trenger å telle kalorier eller veie porsjoner, og at man fremdeles kan spise god, tilfredsstillende mat. Dietten inneholder tre daglige måltider og to mellommåltider. 

Legen lover raske resultater, og det er særlig rundt hoftene og på magen at vekttapet vil bli synlig. 

Fasene i dietten
Dietten er delt inn i tre faser. De to første for en viss periode, og den tredje for resten av livet. 


I fase 1 spiser du normale porsjoner, men det er strenge regler for hvilke matvarer med karbohydrater som kan fortæres. Dette er den strengeste fasen, og den varer i to uker. Hovedsakelig består dette kostholdet av magert kjøtt som kylling, kalkun, fisk og skallyr. Grønnsaker med lav glykemisk indeks er også lov, sammen med magre oster, nøtter og egg. 

Man kan altså regne med å gå ned tre til seks kilo i denne fasen. 

I fase 2 blir noen flere matvarer introdusert, mens vekttapet vil fortsette med en halv til én kilo i uken. Du skal holde deg i denne fasen til du veier det du vil veie. 

Fase 3 er for resten av livet. Den handler om å spise sunt og beholde den vekten du vil ha. Hvis vekten begyner å øke er det bare å følge fase 1 i dietten en liten stund. 

Arthur Agatston bok "Gå ned i vekt med South Beach-dietten" er tilpasset norske forhold av Ingrid Espelid Hovig og til salgs hoswww.bokkilden.no for 299 kroner.

    Skrevet: 19.08.2009
  • Klokken: 19:26
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 1

Ana Around the World

19.08.2009 | 19:49

Ekstremt så kiloene renner av på enkelte... nesten ikke til å kjenne igjen. Kanskje det er denne dietten de har fulgt slavisk?!Skriv en ny kommentar

Pinkangel

48, Bergen

Er du intrisert i å sponse bloggen min via produkter eller reklame? Ta kontakt på bente-wibecker@hotmail.com

Instagram
<div style="background-color: none transparent;"><a href="http://news.rsspump.com/" title="">news</a></div> ToppBlogg - toppliste for bloggere ToppBlogg - toppliste for bloggere ch1ll.no - Den nye blogglistench1ll.no - Den nye blogglisten
Instagram Instagram


KategorierArkiv

hits