South beach dietten.

Et  nytt og bedre liv starter idag. Jeg begynner på Sout beach dietten.

South Beach dietten er veldig streng de 2 første ukene. Da skal du ikke spise poteter, gulerøtter, melprodukter og frukt. Heller ikke noe særlig melkeprodukter.

Har gått på den før men denne gangen skal den fullføres. Blir nødt til det nå,ta meg selv i nakken og fulføre det jeg starter på. Det fine med south beach er at de 2 første ukene er hardest også blir det bedre etterhvert.De 2 første ukene skal du ikke ha brød men seinere kan du legge inn grovt brød.Men med måte:) 

I morgen begynner jeg i fase 1.

Etter de to ukene er jeg nemlig over i fase 2, og da blir ting litt lettere igjen. Blant annet kan jeg da innføre fullkornsprodukter igjen, og jeg regner med det kommer til å bli ganske godt etter to uker på salat og kjøtt. Og i denne fasen blir jeg til det er 15-20 kg mindre av meg.

Kort fortalt betyr dette ikke noe brød, knekkebrød, poteter eller ris. Jeg kan spise grønnsaker som ikke har høy glykemisk indeks (det vil si, ikke mais og gulrøtter og slikt), jeg kan spise kjøtt, fisk og (nesten) alle sånne ting ? men jeg må bytte ut brødet og spise utvalgte grønnsaker istedenfor poteter og ris til middag. Hele matlisten for fase 1 ser du her.

I fase 3 er det ingen føringer, annet enn at man må bruke hodet og passe på. Om det sklir ut, kan man gå tilbake til fase 1 eller 2 igjen for å hente seg inn igjen.

Her er boken. Det beste med kuren er at magefettet forsvinner først. Dette er ikke bare en diet men en livstil i faser. Siste fasen bruker du resten av livet.

Kjenner du noen som går på den vil du prøve den du også?

Jeg starter idag:) Skal skrive litt hver dag om den og vektnedgang,oppskrifter osv.

Over fem millioner amerikanere raser nå ned i vekt med South Beach dietten ? en slankekur basert på en liste over snille og slemme karbohydrater utviklet av en lege i Florida. 


Mannen bak dietten USA sverger til for tiden er hjertespesialisten Arthur Agatston, som er direktør ved Mount Sinai Medical Center i Florida. 
Dietten ligner litt på Fedon Lindbergs diett, og velger på samme måte mat med "snille" karbohydrater fra en liste over matvarer sortert etter glykemisk indeks. 

Agatston utviklet South Beach-dietten til pasientene sine som han så ikke klarte å gå ned i vekt. 

Dietten inneholder normale porsjoner av kjøtt, fjærkre og fisk, i tillegg til egg, nøtter, ost og en del grønnsaker, men slankerne må unngå mat som inneholder ?slemme? karbohydrater ? som finmalt hvetemel, hvitt sukker og bakte poteter. 

?The South Beach Diet? ble virkelig populær da tidligere president Bill Clinton på en pressekonferanse for AIDS-arbeidet han holder på med ble bedt om å kommentere vekt-tapet sitt på 20 kilo. Han takket ølstopp, sin tyske trener og South Beach-dietten. 

Clinton, som var kjent for sine junk-food-vaner og ble kalt ?Bubba? da han var president, sa at man kan gå ned mellom tre og seks kilo de første to ukene av dietten ? og dermed gikk boken til topps på bestselgerlistene. Nå har den solgt over 5 millioner eksemplarer i USA. 

Agatston sier at man med denne dietten ikke trenger å telle kalorier eller veie porsjoner, og at man fremdeles kan spise god, tilfredsstillende mat. Dietten inneholder tre daglige måltider og to mellommåltider. 

Legen lover raske resultater, og det er særlig rundt hoftene og på magen at vekttapet vil bli synlig. 

Fasene i dietten
Dietten er delt inn i tre faser. De to første for en viss periode, og den tredje for resten av livet. 


I fase 1 spiser du normale porsjoner, men det er strenge regler for hvilke matvarer med karbohydrater som kan fortæres. Dette er den strengeste fasen, og den varer i to uker. Hovedsakelig består dette kostholdet av magert kjøtt som kylling, kalkun, fisk og skallyr. Grønnsaker med lav glykemisk indeks er også lov, sammen med magre oster, nøtter og egg. 

Man kan altså regne med å gå ned tre til seks kilo i denne fasen. 

I fase 2 blir noen flere matvarer introdusert, mens vekttapet vil fortsette med en halv til én kilo i uken. Du skal holde deg i denne fasen til du veier det du vil veie. 

Fase 3 er for resten av livet. Den handler om å spise sunt og beholde den vekten du vil ha. Hvis vekten begyner å øke er det bare å følge fase 1 i dietten en liten stund. 

Arthur Agatston bok "Gå ned i vekt med South Beach-dietten" er tilpasset norske forhold av Ingrid Espelid Hovig og til salgs hoswww.bokkilden.no for 299 kroner.

 

    Skrevet: 25.06.2011
  • Klokken: 10:12
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 8
Neeh, jeg holder meg til å spise med måte jeg :p hehe. Å så har jeg jo NOKA produkter til å hjelpe meg med det :)

Emilie :)

25.06.2011 | 10:30

fin blogg :)

GONA

25.06.2011 | 10:38

Lykke til :D

bernteriksandnes

25.06.2011 | 13:15

kjenner ingen som går på den ;-)

Selv prøver jeg heller å spise ofte, mindre og satser på at forbrenning er høy av den grunn :)

Kos deg videre min venn :)

Linn

07.02.2012 | 13:07

Hei. Hvor får jeg tak i den boka?? Lykke til :)

Pinkangel

07.02.2012 | 18:57

Linn:Alle bokhandlere har den:) Søk på nettet der kan du kjøpe den også.

Jeanette

12.03.2012 | 23:46

Finner ingen bokhandlere som har den!Noen tips??

Pinkangel

13.03.2012 | 06:14

Jeanette:Ja du kan kjøpe den via nettet :)http://www.bokkilden.no

Der skal de ha den .du kan også høre i din bokhandel om de kan bestille den for deg. Lykke til.Skriv en ny kommentar

Pinkangel

47, Bergen

Er du intrisert i å sponse bloggen min via produkter eller reklame? Ta kontakt på bente-wibecker@hotmail.comKategorierArkiv

hits